IN-Create, Creating alternative integration paths for third-country nationalsby cultivating creative expression (2021-2023)

IN-Create, Creating alternative integration paths for third-country nationalsby cultivating creative expression (2021-2023)

Yaratıcı ifadeyi geliştirerek üçüncü ülke vatandaşları için alternatif uyum yolları oluşturmak

Projenin amacı, ÜÜV(Üçüncü Ülke Vatandaşlar)’lerin AB içinde başarılı entegrasyonunu teşvik için temel ihtiyaçlara ve zorluğuna değinmektir ve sosyal içermelerini ve topluluk yaşamına uyumlarını teşvik etmenin bir yolu olarak yaratıcı ifadeyi geliştirmek. Proje ortağı 6 ülkede (Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, İspanya, Belçika, Birleşik Krallık ve Türkiye) uygulanan proje, en az 60 ÜÜV ve ÜÜV ile çalışan 60 eğitimciyi, profesyonel ve gönüllüyü içermektedir. IN-Create, Görsel Sanatlar, edebiyat, tiyatro, yaratıcı yazarlık, film ve fotoğrafçılık gibi çeşitli alternatif ifade yolları üzerinde öncü metodolojiler geliştirmeye ve uygulamaya odaklanmaktadır.

  • ÜÜV’lerin entegrasyonunda kültür ve sanatın rolünü araştırmak;
  • Sanatın ÜÜV’ler için yaratıcı bir ifade yolu olarak nasıl kullanılacağı konusunda profesyoneller için bir kapasite geliştirme programının tasarlanması ve uygulanması;
  • Yaratıcılık Laboratuvarlarının Uygulanması
  • Eğitim alan profesyonellerin ve eğitimcilerin ÜÜV’lerle çalışmalarında kapasite geliştirme metodolojisini pratikte uygulamak;
  • 5 ulusal Bilgi günü etkinliği ve Brüksel’de uluslararası bir konferans

Projenin faaliyetleri arasındadır.

Proje ortakları:

Youth Included (Çek Cumhuriyeti) – koordinatör

Diesis Network (Belçika)

Symplexis  (Yunanistan)

Büyük Ortadogu Sağlık Ve Eğitim Vakfı, BOSEV (Türkiye)

FilmWorks Trust (İngiltere)

Forum Para La Educación y el Desarrollo (İspanya)

Research Innovation and Development Lab (Yunanistan)

Download the project INFOCARD.