Neurodiversity Power Projesi

Neurodiversity Power projesi, iş yerinde Neurodivergent farkındalığını ve anlayışını artırmayı, farklı bir beyin performansına sahip giderek artan bir insan topluluğunu görselleştirmeyi ve böylece işe en iyi şekilde dahil olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

AB nüfusunun yaklaşık %20-22’si Nöroçeşitlidir, bu da beyinlerinin farklı çalıştığı anlamına gelmektedir. Dispraksi, Disleksi, DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu), Asperger, Otizm, Tourette veya Diskalkuli en yaygın görülen durumlardır. Bu rahatsızlıklar sıklıkla birlikte görüldüğünden, toplumda nöroçeşitliliğin birinden veya bir kombinasyonundan kaynaklanan bazı zorluklar yaşayan toplam çocuk ve yetişkin sayısını tahmin etmek zordur. Pek çok çocuğa ya hiç teşhis konulmamakta ya da yıllar süren bir mücadeleden sonra veya hayatlarının bir kriz noktasında teşhis konulmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda, Nöroçeşitliliğe sahip çocukların sayısı artmıştır ya da en azından okullarda, liselerde ve üniversitelerde teşhis edilenlerin ve ölçülenlerin sayısı artmıştır. Bu okullar bu duruma uyum sağlamış ve Nörodiverse için özel prosedürler geliştirip uygulamaya koymuşlardır. Ancak bir yetişkine ve iş dünyasına gelindiğinde, kuruluşların çoğunun fiziksel ve yapısal olarak ‘nörotipiklere’ göre düzenlendiğini ve nöroçeşitliliğin mülakattan günlük işlerine kadar bir işe erişimde büyük sorunlar yaşadığını görüyoruz.

Proje ortaklığı İspanya’dan Fundacion Weber koordinatörlüğünde , Romanya’dan ACTA Center, İspanya’dan IINNOWA ,Bulgaristan’dan CATRO ve Türkiye’den BOSEV ile oluşmaktadır.